חבל שיאיר לפיד איננו ראש הממשלה

לא הצבעתי לממשלה הנוכחית ולא תמכתי בה ועם זאת בפוסט הנוכחי אגיד משהו שחבל לי עם הממשלה הנוכחית. אני חושב שעיקר העניין בדמוקרטיה (בניגוד לשיטות ממשל אחרות) זה בדיוק הכוח של חילופי השלטון שמזעזעים את המערכת וטורפים את הקלפים מחדש. לטעמי הכוח הזה צריך להיות מוחלט וזה, בין היתר, מה שהופך את הדמוקרטיה לשיטת ממשל מוצלחת כל כך (ומסביר את האיבה שלי לניסיון של המערכת המשפטית לאבן את המציאות). שוב, לא הצבעתי לממשלה הנוכחית אךגם לממשלה הנוכחית יש צדדים חיוביים שהממשלה הקודמת נמנעה מלקדם או לזעזע. ואני כבוחר מעדיף לראות את הסחורה שמציגה הממשלה הנוכחית כדי להשיג חופש בחירה בין המפלגות השונות שבתורן יחייב אותן לשרת אותי ולא את עצמן.

הטעות הגדולה ביותר של הממשלה הנוכחית היא לטעמי מיקומו של בנט כראש ממשלה. בנט לא היה צריך להיות ראש הממשלה. אני חושב שכיום כולם מכירים בכך, ומכירים בכך שמה שמניע אותו זו רדיפת כבוד גרידא. הפחד שלו לעבור לירושלים, שאותו הוא תירץ בכל מיני תירוצים עלובים, רק חשף זאת והביא לדעתי לשורת הזעזועים שעוברת הממשלה הנוכחית מאז שעידית סילמן החליטה לנטוש אותה. בלי מנופים פוליטיים משמעותיים תפקיד ראש הממשלה חסר משמעות אמיתית. ראש הממשלה משיג את כוחו מהיציבות שלו, מהמיקום שלו כראש מפלגת ציר הזוכה לאמון הבוחרים וכמי שנמצא בנקודת הכובד המשמעותית של הקואליציה הקיימת. התואר ראש ממשלה הוא חשוב אבל בלי המהות הוא חסר משמעות. הבן אדם המתאים לתפקיד הן מבחינתה מהותית והן מבחינה רשמית הוא יאיר לפיד. יאיר לפיד הוא נקודת הכובד של הממשלה. השנים שעברו הוכיחו הן את תבונתו הפוליטית והן את הכוח המעשי שלו.

תסתכלו את התמונות מהביקור שלו בשער שכם. ברור עד כמה הוא מרגיש בשליטה במתרחש ועד כמה הוא נהנה מהביקור. כשאני רואה אותו אני מצטער שבנט הפחדן הזה קיבל את תפקיד ראש הממשלה. אם יאיר לפיד היה ראש הממשלה הוא מייד היה עובר לגור בירושלים בלי שהיות (כמובן בזמנים שהוא לא היה שוהה בביתו הפרטי או מטייל בחו"ל). ליאיר לפיד היה את הכבוד לירושלים ובעצם למדינת ישראל כולה שלבנט אין.

בנט יכול היה לקבל את תפקיד שר הביטחון במקום גנץ. ככה הוא גם היה מצליח להביא הישגים לבייס שלו (שאותם גנץ מנע באופן עקבי) וגם נשאר לייצג את העמדה הימנית דתית בממשלה שאותו הוא זנח בתפקידו כראש הממשלה. כך הוא גם היה שומר על התמיכה של חברי מפלגתו במהלך המפוקפק שהם הלכו עליו ולא משאיר אותם להילחם לבדם עד שנמאס להם.

הממשלה כרגע מצ'ט'קמקת והולכת. אינני יודע אם יש לה עתיד והאם אנחנו רוצים שיהיה לה עתיד. אבל נראה לי שהתפטרותו של בנט מתפקיד ראש הממשלה זה הדבר הראשון הנדרש.

16 תגובות בנושא “חבל שיאיר לפיד איננו ראש הממשלה

  1. קל לי להסכים להשלכות המאוד חיוביות של חילופי שלטון מדי תקופה.

    קל לי גם להסכים שללפיד תהיה לגיטימציה גדולה יותר להפוך לראש ממשלה מאשר לבנט, הצטרפות מפלגה מוסלמית לשלטון לא מסייעת במיוחד כאשר המפלגה הזו מקדמת מדיניות לא חוקית של הכרה בבניה בלתי חוקית, אי מלחמה בפוליגמיה ושינוי הסדרים בהר הבית.וגם שכוחו לשלוט בחברי מפלגתו ולתאם מהלכים עם שותפיו הקואליציונים יהיה גדול יותר מכוחו המועט של בנט.

    אבל:

    1. קשה לי להתלהב משר חוץ וראש ממשלה חלופי (האדם השני בחשיבותו בישראל) שמדווח על שעות עבודה ספורות מדי שבוע ואינסוף חופשות בחו'ל (בעיקר בפריז). לתפיסתי מדובר בעצלן חסר אחריות לאומית ו/או באדם שמקדם מהלכים מדיניים סודיים (כדוגמת הסכמי אוסלו) אחרי גבנו.
    בשולים, גם איני מצליחה להפסיק לתהות איך בן ונכד של אנשים מאוד משכילים ונבונים, שגודל עם כפית כסף בפיו, לא הצליח להשיג אפילו תעודת בגרות. "השג" שאני חוששת שיחזור על עצמו אם יהפוך לראש ממשלת ישראל.

    2. לתפיסתי הקואליציה הנוכחית נולדה בחטא. בנוסף להפרת הבטחות בחירות מהותיות – אתה עצמך כתבת (בתגובה לפוסט קודם) " …. הצטרפות מפלגה מוסלמית לשלטון לא מסייעת במיוחד כאשר המפלגה הזו מקדמת מדיניות לא חוקית של הכרה בבניה בלתי חוקית, אי מלחמה בפוליגמיה ושינוי הסדרים בהר הבית. …"

    אהבתי

  2. 1. את שאלת התפקוד של בעל משרה אני נוטה לבחון במבחן התוצאה. מה שחשוב לי היא התוצאה ולא מה שמוצג כלפי חוץ כהשקעה חסרת תוחלת. מסיבה זו מעולם לא הבנתי את הביקורת על שרה נתניהו. מה אכפת לי אם שרה נתניהו שפויה או לא והאם בנימין נתניהו מתייעץ איתה או לא? אם במבחן התוצאה הסחורה היא טובה מצידי שיתייעץ עם העץ שלו בחצר. אותו דבר לפיד. אם מבחינת מבחן התוצאה זה מוצלח אז מצידי לפיד יכול לעבוד שעה אחת בשבוע. בקשר להסכמי אוסלו חבויים בממשלת שמאל אין לי ממש שליטה על כך.

    2. מסכים ועדין אני מעדיף יריב ראוי מאשר רודף כבוד בזוי ופחדן.

    אהבתי

  3. לא יודע. כנראה הפער בין הפנטזיה למציאות. בפנטזיה הוא דוד המלך. במציאות הוא מושל בחסדם של השמאל והערבים. במצב הזה לבוא ולהסתכל בעיניים של הירושלמיים זה כנראה יותר מידי בשבילו.

    אהבתי

  4. עמך הסליחה אבל זה הסבר קלוש מאוד. ראש ממשלה מסתכל בעיקר בעיני המאבטחים וגם אם לא, בסביבה של רחביה שבה ממוקם בית ראש הממשלה יקבלו אותו בהרבה אהבה.

    אהבתי

  5. לי.ד.
    מסכימה שאת טיב הביצוע / הניהול עדיף לשפוט לפי התפוקות ולא לפי התשומות. (ובכך למנוע, בין השאר, את "התחרות" על מספר השעות שבהן עובדים שוהים במקום עבודתם. להבדיל מתחרות רצויה על תוצרי עבודתם).

    אבל:
    1. בכדי לנסות להעריך את התפוקות / ההישגים והכשלונות של שרי חוץ – יש לקבל פרספקטיבה של לפחות מספר שנים. וגם אז, התמונה קשה להערכה בגלל כל מיני התפתחויות עולמיות שאינן תלויות כלל, לטוב ולרע, בזהות שר החוץ של מדינה ספציפית ומהלכיו.

    מהתרשמות ראשונית שטחית – בשנה האחרונה הורעו יחסנו עם מדינות שנתניהו ניסה להדק את קשרינו אתן (כמו מדינות מז' אירופה והודו).
    בהתנהלותנו במלחמת רוסיה – אוקראינה אנו משולים לזה שגם נאלץ לאכול דגים באושים, גם הולקה וגם גורש מהעיר. הולכת ומחריפה התעמולה האנטי ישראלית של הגורמים הקיצונים במפלגה הדמוקרטית בארה'ב ועוד ועוד. אבל כאמור קשה להעריך כמה מזה תלוי בהחלטות לפיד וההתנהגויותיו.

    2. אף אחד לא ישכנע אותי שניתן לנהל את יחסי החוץ של ישראל בהשקעה של שעות עבודה בודדות בלבד מדי שבוע. (שעות שאת רובן לפיד מקדיש לפגישות עם פעילים פוליטיים ותקשורת מקומית – שעשויים לתרום לבחירתו מחדש של לפיד יותר מאשר למדינת ישראל).
    היכן מופיעות הפגישות של לפיד עם ראשי מדינות ושרי חוץ במדינות זרות? עם שגרירים ומבקרים חשובים בארץ? עם מובילי דעה בעולם ועם התקשורת העולמית? עם צוותי חשיבה במשרד החוץ שלנו?
    פגישות שלפחות על פניו אין ללפיד סיבה להסתיר – *לו* היה מקיים אותן.

    אהבתי

  6. מצאתי מעט תחמושת לויכוח ביננו על לפיד באתר מידה:

    https://mida.org.il/2022/06/10/%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%93-%D7%9E%D7%92%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%94%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99/

    קטע מהכתבה:
    " … הרוב הציוני והלאומי בישראל, מימין ומשמאל, הסכים כי על מנת לשמור על מדינה יהודית ודמוקרטית יש להתנגד נחרצות לכל בדל של מחשבה על "שיבה". התנגדות זו הצליחה במשך השנים לדחוק את הפלסטינים וסרבנותם עד למצב של חוסר רלוונטיות. עד שהגיע יאיר לפיד.

    אעזוב לרגע את הסילוף הרשלני שהוא יצר למונח אנטישמיות. לא אתעכב על המדיניות של "אפס הפתעות" מול איראן והאמריקנים. אשאיר גם בצד את כל ההבטחות אותן הפר בצורה בוטה כאשר הפך לראש ממשלה חליפי. לא אדבר גם על ההספד המביך לח"כ המנוח סעיד אל חרומי ש"נפל בקרב". יכול הייתי להמשיך ולכתוב את "מגילת לפיד" על חטאיו הפוליטיים שיצרו כאן נזק לדורות. ואולם, הידיעה כי נתן לח"כ רינאווי זועבי הבטחה להקמה מחדש של הכפרים איקרית וברעם תמורת תמיכתה בקואליציה היא עוד חציית קו אדום.

    לפיד מן הסתם מבין את המשמעות הגורלית של הבטחה כזו, המהווה בפועל הכרה בנרטיב הכוזב והמסוכן של "זכות השיבה", ובתחילה הכחיש את הדיווחים. אלא שמסמך ההסכמות אותו פרסם עמית סגל לאחר מכן מראה כי הדבר נכתב במפורש. אמנם על פי סגל גורמים ב'יש עתיד' טוענים כי מדובר בדרישות שהעלתה זועבי מצידה בלבד ולא בסוגיות מוסכמות, אך לאור היסטוריית האמינות של לפיד קשה להאמין גם להכחשה הזו. זועבי הודיעה במספר הזדמנויות כי היא פועלת לקדם "סוגיות פלסטיניות", בניגוד לשקר "הסוגיות האזרחיות" שמכרו בנט ולפיד, וככל הנראה מתואמת בעניין גם עם רע"מ ומנסור עבאס. הבוקר היא התעקשה פעם נוספת שאכן כך פני הדברים. לפיד מצידו הוכיח שאין לו בעיה לשלם כל מחיר כדי לשרוד פוליטית.

    נגן וידאו

    00:00
    00:45

    מיאיר לפיד, כאמור, כבר אין לי ציפיות. האדם שהבטיח פוליטיקה חדשה התגלה כאיש שמאל קיצוני, בדיוק כפי שרבים בימין טוענים מזה שנים.

    בהקשר הזה חשוב לציין כיצד אנשי ימין לכאורה כמו שר המשפטים גדעון סער ("לשבת תחת לפיד? זה כמו לשאול אם אשב תחת פיטר פן") ממשיכים לשתוק לנוכח מכירת החיסול של מדינת ישראל. זה אותו גדעון סער שבדיון בכנסת בשנת 2003 הסביר באותות ומופתים מדוע אסור לאפשר חזרה של עקורי אקרית וברעם ואילו כיום, כמו במשך כל השנה האחרונה, משתף פעולה עם מדיניות פוסט-ציונית מובהקת. וראש הממשלה בנט? יו"ר 'ימינה' נעלם כלא היה בעוד שותפיו מושכים הרחק שמאלה, או שאולי הוא מסכים לכך בעצמו כפי שהתגלה בנאום "הגדה המערבית".

    עוד בטרם קמה קואליציית השעטנז של לפיד, בנט וסער, הזהרנו כי זאת המגמה המסתמנת. תגובות הזלזול היו כמו התגובות כלפי אלו שטענו שההינתקות תביא טילים על ישראל. אך שום דבר לא ישנה את העובדה שבמסגרת אתנן פוליטי יאיר לפיד החזיר את "זכות השיבה" למרכז השיח והפך אותה לאיום ממשי על מדינת ישראל.

    ואת אותם אנשי ימין מהוללים …."

    אהבתי

  7. אני לא קבעתי שום דבר בנוגע לתפקודו של יאיר לפיד כשר החוץ. הפוסט טען כי הוא יותר מתאים לתפקיד ראש הממשלה מאשר בנט. בעניין כמות שעות העבודה והתפוקות אני חושב שהייתי נזהר מלקבוע מה מוגדר שעת עבודה בשביל יאיר לפיד ומה לא. הוא מבין דברים אחרת ממך ובהחלט יכול להיות שבשבילו שעת תאטרון מוגדרת שעת עבודה ואילו פגישה עם פקיד היא בזבוז זמן. הוא חושב על דברים אחרת. גם החלוקה בין פעילים פוליטיים ואנשי ביצוע היא מלאכותית בשביל יאיר לפיד. פעילים פוליטיים בשבילו הם אנשי הביצוע בשטח ולכן הם מקבלים תפקידים של אנשי ביצוע. את החשיבה הוא משאיר לעצמו.

    אני מודה שאני לא מבין את דרך ההתנהלות שלו ובעניין זה גם איך הוא הביס את נתניהו אבל אני חושב שאני מבין את הפילוסופיה הפוליטית שלו ואני אקדיש לה פוסט נפרד. ושם גם אולי יהיה תשובה לטענות על עיקרית וברעים.

    אהבתי

  8. על בחירותיו של יאיר לפיד.

    העתק תגובה שהשארתי גם בבלוג של תמריץ, ברשומה על ממשלת בנט:

    ##############

    מנפלאות הקואליציה הנוכחית, וסממנים לעתיד המבטיח הצפוי לנו אם תחזיק מעמד.
    כולל אזהרה חשובה לגבי סכנות חיזוק מעמד הדרג המקצועי / הפקידים ("שומרי הסף") על חשבון נבחרי הציבור ה"לא נאור".

    https://www.makorrishon.co.il/news/495959/

    ————————————-

    תחילת הכתבה:

    "היועצת החדשה של יאיר לפיד: צריך להכיר בעוול של 48'
    מיה בנגל, היועצת החדשה של שר החוץ וראש הממשלה החליפי, סבורה שישראל צריכה להכיר בעוול של הנכבה ואף לפצות בכסף את הפלסטינים. לדבריה, מפלגות השמאל, בניגוד ליאיר לפיד, כנועות, לוזריות ו"ההיסטוריה תשפוט אותן". עוד מטענותיה: הדרך למימוש אג'נדת השמאל בציבור עוברת דרך שלטון הפקידים במשרדי המשפטים והפנים

    מאת ישי פרידמן י״ג בסיון ה׳תשפ״ב (12/06/2022 11:50)

    מיה בנגל היא יועצת התקשורת החדשה של שר החוץ יאיר לפיד, מי שגם נושא את התואר ראש הממשלה החליפי של ישראל.
    לבנגל יש קילומטרז' מכובד בפעילות ציבורית בכנסת במסגרת מפלגות שמאל, כך גם בארגוני שמאל כמו שוברים שתיקה ויש דין, וקרבתה ללפיד מלמדת על רצונו של האחרון להגיע לקהלי שמאל שהצביעו בבחירות האחרונות למפלגת העבודה ומרצ …"

    אהבתי

  9. האם אתם לא מרגישים שלושתכם את דלילות המחשבה שלכם? האם מישהו מבין המובילים את המדינה הוא בעל נסויון או הוכיח את עצמו ואת כשרונו ? רוב חברי הכנסת בוועדות הם כמו סלימן, ברוזות קשקשניות. הן יכולות לנהל מדינה מורכבת כמו ישראל? הקשרים של ישראל ביחוד עם האמריקאים והאירופאים עדינים ומצריכים הרבה נסיון. לפיד יכול לבצע את העבודה? הסיבה שהוא נתן לבנט וגנץ את העמדה הראשונה היא שהוא יודע שעדיף לו לא להיות בחזית. כשאתה ראשון אתה מקבל ביקורת מעשית ולא מעשית. בעמדה הנוכחית שלו הוא מחזיק מפלגה גדולה כברירת מחדל. ברירת מחדל בתור דיפולט, אין משהו טוב יותר למצביעים וזה ממש מחדל שראש כרוב שכמותו עומד בראש מפלגה של 15% פלוס מהאוכלוסיה רק מכיון שאף אחד לא חיפש עדיין אצלו פגמים.
    הטענות של קמיליה על כך שהוא לא עובד מספיק שעות, לא ברור לי אם היא מאמינה לזה או שזה חלק מהאופי שלה באופן קבוע לחפש
    את היוצאי דופן רק כדי להשתתף בשיחה, הרי אם תגיד שכשמוציאים קרח לשמש הוא נמס היא תגיד שבהחלט יכולים להיות מקרים שהוא לא ימס, תמיד משחקת דובי לא לא, ותמריץ עושה אותו הדבר כשדוחקים אותו לפינה אז גם אתו אי אפשר לנהל שיחה ענינית.
    שים לב איך יאיר כל פעם תוקע לו ומעמיד אותו במקום כשהוא מדבר שטויות ואז במקום להודות הוא מוציא מיד פוסט אחר, ואז יאיר מרגיש רגשי אשמה ומיד אומר כמה הפוסט יפה וחכם גם כשאלו שטויות, אז איפה יש פה דיון, וחוזר חלילה.
    אז כמו ששלושתיכם פה אבדתם את האחיזה במציאות, ככה זה בכנסת ישראל, זה כנראה המצב שהיה בירושלים בשנת 69-70 וכנראה קדמו לזה כמה שנים של אובדן הגיון, וכך הדבר בכל העולם המערבי, תראה מה קורה בארה"ב, תקשיב לפודקסט של גדי טאוב שמשווה את סיפור המשפט של ביבי לארועים נגד טראמפ. אנחנו נמצאים באיזה פרק זמן לפני מסה קריטית של אובדן קשר למצירות, שכולם מברברים ואין כבר דבר יותר קומן סנס. להגדיר קומן סנס? תשאל את תמריצוש שאומר שוב ושוב שהוא לא מתווכח על הגדרות מכיון שהוא תמיד מפסיד. כשמדברים שטויות נמנעים מהגדרות.
    קמיליה את באמת מאמינה שאלו שעות העבודה של לפיד? זו פרופגנדה, תעמולה, כשאומרים בבית משפט על יאיר נתניהו שנבח כמו כלב, לכי תדעי אם זו אמת אבל זה כף לזכור ולהזכיר, כי כולם, כמוך, אוהבים להשמיע ולשמוע את כולם ואבדו את הקשר עם המציאות ויכולת הבחירה הנכונה.
    המעבר לירושלים זה כנראה פשוט מכיון שנוח לו יותר, עם הילדים, לא שווה לו לעבור לשנתיים אבל הוא לא יכול להגיד את זה, זה בילבול מוח.
    אבל הטענה שלך על חילופי שילטון שהם לב הדמוקרטיה, זה הבילבול מוח הגדול ביותר, אי אפשר להגיע להשגים ולבסס ממשלה כשהיא מתחלפת כל שני וחמישי או לא יציבה, הכל זמני. דמוקרטיה מתפקדת זה דבר טוב אבל דמוקרטיה יכולה גם לא לתפקד ואז זה בלגן שלם וזה מה שיש לנו. דמוקרטיה זו לא מילה קדושה. מה זה בכלל? האם בסין יש דמוקרטיה? כנראה שכן. האם ברוסיה יש דמוקרטיה? בתורכיה? תכתוב פוסט בו תגדיר דמוקרטיה.
    האם הממשלה הדפוקה שלנו מייצגת את העם? האם הדמוקרטיה באה לידי ביטוי בה? לגבי המפלגות הערביות, מדוע שישתפו פעולה? יש להם אינטרס שלהם מנוגד ברור שהם ימשכו את החבל עד כמה שאפשר. המעורבות שלהם בממשלה תעודד כעת יותר ערבים להצביע והיכולת של ישראל להרכיב ממשלה שאינה תלויה בהם תקטן. אתה באמת מאמין לסקרים? הם לא סופרים את הערבים, בבחירות הבאות יהיו להם עוד 3-4 חברי כנסת כי ברור להם שיש להם כוח.
    גם כל העניין הזה של ראש ממשלה חליפי צריך להגיע לסוף. ראש ממשלה נבחר ל 4 שנים, הפיצול זו חלק מהסחטנות המפלגתית.

    אהבתי

  10. הממצא המדהים ביותר בעיני הוא שהמדינות שהיו בעבר תחת השלטון הקולוניאלי הבריטי נמצאות *היום* במצב טוב יותר מאשר המדינות שהיו בעבר תחת שלטון קולוניאלי אחר. (לרוב שלטון צרפתי).

    היו הבדלים רבים בין מאפייני הקולוניאליזם הבריטי למאפייני הקולוניאליזם הצרפתי. השלכותיהם ממשיכות עד המאה ה 21.

    לפחות אחד ההבדלים כנראה קשור לדמוגרפיה הבריטית (המוזכרת ברשומה זו). הקולוניאליזם הצרפתי היה מאוד ריכוזי, וכמעט כל נושא חשוב בקולניות שלהם נוהל על ידי נושא משרה צרפתי – לבן. הקולוניאליזם הבריטי, להבדיל, היה מאוד ביזורי, והרבה מאוד תפקידים וסמכויות חולקו להנהגות המקומיות של "הילידים". מה שאפשר לבריטים את צמצום מספר הבריטים שמנהלים את האימפריה הענקית שלהם.
    הבדל זה במידת הפעלת הנהגות מקומיות – השאיר את המדינות שהיו תחת שליטה בריטית ו"שוחררו" במצב טוב יותר מהמדינות שהיו תחת שליטה צרפתית ולפתע פתאום "ננטשו" ע'י כל מנהליהן.

    די ברור שעלינו לשמוח שפלסטינה – א'י (להבדיל מלבנון וסוריה) התנהלה תחת הקולוניאליזם הבריטי ולא הצרפתי.
    ************************
    זה לא נכון, קמיליה ולמעשה בהמשך התגובה השניה שלך את מסבירה שזה לא נכון אבל כרגיל אצלך לא מבינה מה את קוראת ומסקנותיך הפוכות. אולי כמו ג'ורג' תעשי הכל ההפך.
    הבריטים שלטו בכל תפקידי הבירוקרטיה, הם השאירו רק תפקידים יצוגיים. בכל מקום שהם עזבו הבירוקרטיה התפרקה. ה "היום" הכי קרוב שאת מדברת עליו הוא הונג קונג, למרות שהשוטרים בחלקם היו מקומיים כל הבירוקרטיה והארגון היו קצינים בריטים ועובדי מדינה בריטים ואוסטרלים. כשהבריטים עזבו הבירוקרטיה הפכה להיות סינית, הפסיקה לתפקד. למרות שהם השתדלו לדבוק בחוקים הבריטים המקומיים באופיים לא יכלו לבצע החלטות, חששו על תפקידם. הבריטים והאוסטרלים כזרים היו הרבה יותר אוביקטיבים. למעשה גם את אמרת את זה באיזה ציטוט שהעילת בעבר.
    כנ"ל לגבי סינגפור הודו פקיסטן. את פשוט לא מכירה אותם מקרוב וקופצת למסקנות.
    לגבי לבנון. הבריטים הכריחו את הצרפתים להעביר את סוריה לידי שליט סעודי, צרפת חילקה קודם לכן את סוריה ל 7 מדינות על פי הקבוצות האתניות, זה הבריטים שדפקו אותם ולא עמדו בהסכם. זו מהות הבעייה.

    אהבתי

  11. אני מבין שכבודה של ירושלים ושל מדינת ישראל לא חשוב בעיניך. הבן אדם יבקש לעשות רילוקשיין ואז יסביר שהילדים צריכים להישאר בבית הספר שלהם. איזו מן טענה זו?
    אם הוא ראש הממשלה אז כבודה של מדינת ישראל וכבודה של ירושלים שהוא יעבור דירה לירושלים ולא יזניח אותה ככה.
    ובאשר לשאר הטענות שלך זה שבחרתי בנתניהו לא אומר שאני מרוצה מהברית שלו עם החרדים. הבחירה בנתניהו הייתה הבחירה ברע במיעוטו. אני לא מרוצה מהעובדה שהחרדים לא מתגייסים לצבא. לדעתי זה פוגע בביטחונה של מדינת ישראל וגורר את צה"ל לכל מיני הרפתקאות פרוגרסיביות הזויות של גיוס נשים ליחידות לוחמות. לצה"ל אין מספיק כוח לוחם והחרדים בתמיכתו של נתניהו מתעלמים מכך ורק בוכים ומייללים כל מיני טענות פוסט מודרניות של פוליטיקת זהויות. אז כן אם עולה ממשלה חדשה, שהיא בכלל לא לטעמי, זה פותח פתח לטפל בבעיות שהליכוד הזניח כמו הורדת מכסי יבוא ורגולציה, חיוב חרדים להתגייס ועוד. אני לא בעד שותפות עם רע"ם וחבל שסמוטריץ' החליט להשאר טהרן במקום לחבור לבנט ולהקים ממשלה אחרת גם במחיר ישיבה עם מרצ אבל זה מה יש.
    כל הדיבורים על חוסר ניסיון והתאמה הם בלבול במוח. כולם חסרי ניסיון בהתחלה אז לא נקבל עובדים חדשים? איזו טענה משונה זו. ולעניין ההתאמה, פני ההנהגה כפני העם. העם מקבל את מה שמגיע לו. זה רק בדמיונות שאפשר להשיג אנשים אחרים. רוצה לשפר את ההנהגה שפרי את העם.
    ולגבי הצבעת הערבים את רק מחזקת את טענת השמאל שצריך להפרד מיש"ע.
    ועשי לעצמך טובה ואל תשווי דמוקרטיות לדיקטטורות במיוחד כמו סין. זה כמו יום ולילה. גם אם לפעמים הם עושים משהו מוצלח זה עדין מגיע ממקום רע.
    דמוקרטיה = שלטון העם דרך בחירות חוזרות של כלל האזרחים
    (ולא, הדמוקרטיה המהותית של אהרן ברק איננה דמוקרטיה)

    אהבתי

  12. את מתעלמת גם מהצמצום של תקציב הביטחון תחת שלטון נתניהו (האחוז של התקציב הביטחון מהתל"ג הוא הנמוך ביותר מקום המדינה – 4%) שחייב את צה"ל לקיצוצים כואבים בכוח הלוחם. גם זה היה מאד נוח לנתניהו מול השותפים החרדיים. בשביל מה להשקיע בצה"ל ולהיכנס לעימותים כלכליים כואבים מול החרדים. נקצץ בצה"ל ונמשיך את מימון מדינת הרווחה החרדית והבדואית.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s